Ben je Bob, zeg het hardop

Stel, je drinkt een biertje op het terras en je moet daarna nog iemand thuisbrengen. Of je vriendin haalt een fles wijn tevoorschijn tijdens een barbecue die je écht moet proeven. Of je hebt een wedstrijd gewonnen en dat moet gevierd. Of… het is gewoon heel erg gezellig.

Een borrel is prima, maar niet als je nog moet (auto)rijden of fietsen. Neem daarom geen onnodig risico en spreek van tevoren af wie de Bob is. Dan komt iedereen na die gezellige avond weer veilig thuis.

Tip: zeg het hardop

Laat je vrienden, teamgenoten of familieleden weten dat je Bob bent. Door het hardop te zeggen, geef je een duidelijk signaal af dat je geen alcohol wil drinken. Zo wordt het makkelijker om Bob te blijven en komt iedereen veilig thuis na een gezellige avond.

Te laat! Wat nu?

Ben je vergeten een Bob-afspraak te maken? Neem dan het openbaar vervoer, een taxi, of vraag of je een nachtje op de bank mag blijven slapen. Laat de auto in ieder geval nog even staan. Want heb je als bestuurder meer alcohol gedronken dan is toegestaan en veroorzaak je schade bij een ander? Dan kan de verzekeraar alle schade op jou verhalen. Beter dus om geen druppel te drinken.

Overige campagnes

Maak je auto vakantieklaar: dashboard bingo

Lees hier meer

Laat je niet verrassen door het weer

Lees hier meer

Niets is wat het lijkt: doe geen drugs als je rijden moet

Lees hier meer